Τι είναι και τι δεν είναι η επιτυχία

Επιτυχία είναι να ανυπομονείς να γυρίσεις στο σπίτι και να δεις τους ανθρώπους που αγαπάς. Επιτυχία είναι να είσαι διανοητικά και συναισθηματικά ελεύθερος να μοιράζεσαι τον εαυτό σου μαζί τους και να ενδιαφέρεσαι γι’ αυτούς.

Επιτυχία είναι να αγαπιέσαι από τους ανθρώπους που αγαπάς.

Επιτυχία είναι να ξέρεις ότι έχεις αρκετά χρήματα για να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου, αυτόν τον μήνα και τον επόμενο. Να ξέρεις ότι έχεις λάβει τα μέτρα για να εξασφαλίσεις την οικονομική ασφάλεια της οικογένειάς σου σε περίπτωση που «φύγεις» από αυτόν τον κόσμο.

Επιτυχία είναι να γνωρίζεις τι να κάνεις όταν φαίνεται ότι δεν υπάρχει πουθενά διέξοδος. Επιτυχία είναι να τρέφεσαι πνευματικά, όπως παρέχεις στο σώμα σου τροφή και νερό. Η πνευματική ζωή είναι απαραίτητη!

Επιτυχία είναι να έχεις ενδιαφέροντα και χόμπι που σου αρέσει να κάνεις ξανά και ξανά. Το να έχεις ενδιαφέροντα σού δίνει χαρά και ειρήνη.

Επιτυχία είναι να ξυπνάς το πρωί και να αισθάνεται καλά. Να τρέφεσαι σωστά και να ασκείσαι τακτικά, ώστε να διατηρείσαι σε καλή υγεία.

Επιτυχία είναι να πέφτεις το βράδυ στο κρεβάτι με τη σκέψη, «η ζωή μου πάει μια χαρά!» και να ψιθυρίζεις μια προσευχή ευγνωμοσύνης στον Δημιουργό.

Και τι δεν είναι επιτυχία:

Επιτυχία δεν είναι να τηλεφωνείς στο σπίτι από τη δουλειά για τέταρτη φορά αυτή την εβδομάδα, ζητώντας συγγνώμη επειδή πρόκειται να χάσεις πάλι το δείπνο με την οικογένεια.

Επιτυχία δεν είναι να μπαίνεις βιαστικά στο σπίτι και να κρύβεσαι πίσω από κλειστές πόρτες ή την τηλεόραση, επειδή «μετά από τη δύσκολη ημέρα που είχα, χρειάζομαι να μείνω μόνος!»

Επιτυχία δεν είναι να έχεις όλα τα πλούτη του κόσμου και να εξακολουθείς να σκέφτεσαι πώς να αποκτήσεις περισσότερα.

Επιτυχία δεν είναι να πηγαίνεις στην εκκλησία και να σκέφτεσαι τις δουλειές σου.

Επιτυχία δεν είναι όλο δουλειά, και καθόλου ψυχαγωγία.

Επιτυχία δεν είναι να ξοδεύεις διανοητική ενέργεια για να σκεφτείς πώς να εξηγήσεις γιατί η τάδε εργασία σου δεν θα παραδοθεί έγκαιρα, γιατί πρέπει να χάσεις τον σχολικό αγώνα του παιδιού σου, γιατί δεν μπορείς να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου, γιατί τα μάτια σου είναι κόκκινα και η πίεσή σου χτυπάει κόκκινο, γιατί πρέπει να ακυρώσεις μια εκδρομή με τους φίλους σου, και γιατί ακριβώς δεν βρίσκεις καμιά χαρά στη ζωή.

Η επιτυχία έχει άμεση σχέση με την ισορροπημένη ζωή. Εάν οποιαδήποτε περιοχή της ζωής σας είναι εκτός συντονισμού, όλοι οι τομείς της ζωής σας υποφέρουν. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να εξετάσετε τη ζωή σας και πάρτε τα αναγκαία μέτρα για να της χαρίσετε την ισορροπία.

Zig Ziglar