Ποιες είναι οι 10 αρχές των πλουσίων

Τα πλούτη δεν έχουν να κάνουν τόσο με την τύχη, όσο με τις συνήθειες... Οι απανταχού πλούσιοι στον πλανήτη μοιράζονται ορισμένους κοινούς τρόπους σκέψης και συνήθειες, που τους διαφοροποιούν από τους φτωχούς.

Αυτό υποστηρίζει ερευνητής, που μελέτησε και ανέλυσε επί πέντε χρόνια τις καθημερινές δραστηριότητες και συνήθειες τόσο εύπορων πολιτών όσο και φτωχών ( 223 πλούσιοι και 128 φτωχοί), όπως αναφέρει το Business Insider.

Ο Thomas Corley απομόνωσε στο βιβλίο του "Rich Habits: The Daily Success Habits Of Wealthy Individuals" και στην ιστοσελίδα του αυτό που αποκαλεί “συνήθειες πλουσίων”.

“Από την έρευνα μου διαπίστωσε ότι οι πλούσιο είναι σε γενικές γραμμές αισιόδοξοι. Είναι ευγνώμονες και βλέπουν την ευτυχία σαν μία συνήθεια”, λέει ο Corley.

Για τον ίδιο, “πλούσιοι” είναι όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα 160.000 και πάνω και μία περιουσία που ανέρχεται στα 3,2 εκατομμύρια δολάρια ή και περισσότερα. Στον αντίποδα, “φτωχοί” είναι όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα 35.000 δολάρια ή λιγότερα και και περιουσία που δεν ξεπερνά τα 5.000 δολάρια.


Αυτοί είναι οι 10 τρόποι σκέψης που διαφοροποιούν τους πλούσιους από τους υπόλοιπους κοινούς θνητούς, σύμφωνα με τον Corley:

1. Οι πλούσιοι πιστεύουν ότι οι συνήθειές τους έχουν μεγάλο αντίκτυπο στις ζωές τους.

2. Οι πλούσιοι πιστεύουν στο “αμερικανικό όνειρο”.

3. Οι πλούσιοι πιστεύουν ότι οι ανθρώπινες σχέσεις παίζουν καθοριστικό ρόλο στην επαγγελματική και προσωπική επιτυχία τους και γι' αυτό πασχίζουν να τις διατηρήσουν.

4. Οι πλούσιοι θέλουν να γνωρίζουν νέους ανθρώπους και να γίνονται αρεστοί σε αυτούς.

5. Οι πλούσιοι θεωρούν ότι η αποταμίευση έχει τεράστια σημασία.

6. Οι πλούσιοι πιστεύουν ότι οι ίδιοι καθορίζουν την τύχη τους και δεν πιστεύουν στη ...μοίρα.

7. Οι πλούσιοι θεωρούν ότι η δημιουργικότητα έχει μεγαλύτερη σημασία από την ευφυΐα όσον αφορά στην οικονομική επιτυχία.

8. Οι πλούσιοι απολαμβάνουν τη δουλειά τους.

9. Οι πλούσιοι πιστεύουν ότι η καλή υγεία είναι σημαντική για την επιτυχία.

10. Οι πλούσιοι είναι διατεθειμένοι να πάρουν ρίσκα.