Πώς να αναθρέψετε τα παιδιά σας για να γίνουν πετυχημένοι επιχειρηματίες

Ποιος δεν θα ήθελε να δει το παιδί του να γίνεται κάποια μέρα δισεκατομμυριούχος; Ο πρώην επιχειρηματίας Charles Tips, πατέρας τριών παιδιών, παρέχει χρήσιμες συμβουλές για το πώς να αναθρέψει κανείς τα παιδιά ώστε να γίνουν στο μέλλον αυτοδημιούργητοι πετυχημένοι επιχειρηματίες.

Στον ιστότοπο Quora.com, με τίτλο "Ποιοι είναι οι καλοί τρόποι για να προετοιμάσω τα παιδιά μου να γίνουν δισεκατομμυριούχοι" (What are good ways to prepare my kids to be billionaires?), ο Tips εξηγεί ότι έχει φίλους που ξεκίνησαν από το μηδέν κι έγιναν δισεκατομμυριούχοι.

Θεωρεί ότι οι γονείς μπορεί να διδάξουν στα παιδιά τους το know-how, τη δημιουργικότητα και το σύστημα αξιών που χρειάζεται για να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα τους με τον καλύτερο τρόπο. Εξάλλου, όπως επισημαίνει, κάπως έτσι ανάθρεψε και ο ίδιος τα τρία παιδιά του:

Διδάξτε τους το ευρύ φάσμα των επιλογών της ζωής

Ο κόσμος είναι γεμάτος από ευκαιρίες που σε οδηγούν να κάνεις ό,τι θέλεις στη ζωή σου. Ωστόσο, πρέπει να τις απομυθοποιήσεις ώστε να καταλάβεις πώς μπορείς να κάνεις μία επιχείρηση πετυχημένη

Μην τους στείλετε σε δημόσιο σχολείο

Εάν θέλετε συμβατικά μυαλά, τότε να παρέχετε στα παιδιά σας μία συμβατική εκπαίδευση. Ο συγγραφέας αναφέρει ως παράδειγμα το μεγαλύτερο γιο του, ο οποίος παράτησε το σχολείο και άρχισε να εργάζεται σε ηλικία 12 ετών. Στις πλούσιες εμπειρίες, που έχει βιώσει από τότε, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων η διαβίωση για αρκετούς μήνες με οικογένειες των Μάγια, παίρνοντας συνεντεύξεις από παιδιά ως βοηθός μίας συγγραφέως και το γύρισμα ενός ντοκιμαντέρ για την Κούβα

Μάθετέ τους να αγαπάνε τη δουλειά

Οταν κάποιος γίνεται πλούσιος μπορεί να ξεκουραστεί. Ωστόσο, για να γίνει κανείς πλούσιος πρέπει να εργαστεί σκληρά. Πρέπει να κουραστεί σωματικά, να αποκτήσει σθένος, να εξασκήσει τις διανοητικές του ικανότητες, να είναι ευέλικτος και σκληρός ταυτόχρονα.

Μάθετέ τους να αγαπάνε τους ανθρώπους

Ο μόνος τρόπος για να γίνει κανείς πλούσιος είναι να υπηρετήσει τις πραγματικές ανάγκες των άλλων. Πρέπει να νιώθει αλληλεγγύη και συμπόνια για το διπλανό του.

Μάθετέ τους να είναι γενναιόδωροι

Αυτοί που λαμβάνουν πολλά πρέπει να είναι σε θέση να δώσουν και πολλά.

Μάθετέ τους την πολυπλοκότητα των αισθημάτων

Οι λογικοί άνθρωποι δεν γίνονται επιχειρηματίες. Οπως οι στρατηγοί, συχνά καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις, έχοντας ελάχιστες πληροφορίες. Πρέπει να προχωράνε, χωρίς να είναι σίγουροι ότι θα έχουν τη στήριξη των άλλων. Εάν αποτύχουν, πρέπει να ξανασηκωθούν και να εμπνευστούν από την αποτυχία τους.

Mάθετέ τους αριθμητική

Οποιος δεν μπορεί να κάνει υπολογισμούς με το μυαλό του, θα δυσκολευτεί να γίνει επιχειρηματίας. Είναι κάτι που δεν διδάσκεται στο σχολείο και θέλει μακροχρόνια προσπάθεια.

"Οχι" στο εύκολο χαρτζιλίκι

Ουδείς έγινε ποτέ πλούσιος, δουλεύοντας απλώς για να βγάλει τα προς το ζην. Το χαρτζιλίκι πλήττει την επινοητικότητα του παιδιού. Ο συγγραφέας εξηγεί ότι αυτός και η γυναίκα του έπαιξαν το ρόλο του venture capitalist στα παιδιά τους. Οταν ζητούσαν κάποιο ποσό, τους ρωτούσαν ποιο είναι το πλάνο, ο σκοπός και οι εναλλακτικές τους. Με αυτόν τον τρόπο έμαθαν να αναγνωρίζουν τις ευκαιρίες και να τις αρπάζουν.

Πηγή: newmoney.gr