Πώς να βελτιώσεις τα οικονομικά σου μέσα στο 2017

Κι όμως, οι δυσμενείς οικονομικές συνθήκες, όπως αυτές που ζούμε οι Έλληνες τα τελευταία χρόνια, είναι οι περίοδοι που οι περισσότεροι άνθρωποι αλλάζουν τον τρόπο που διαχειρίζονται τα οικονομικά τους. Έρευνα από την αμερικανική επενδυτική εταιρεία Fidelity η οποία δημοσιεύτηκε στο τελευταίο τεύχος του αμερικανικού Forbes και επισημαίνει πως περίπου οι μισοί από όσους πήραν κάποιες αποφάσεις για τα οικονομικά τους το 2016 πέτυχαν το 80% ή παραπάνω του στόχου τους.

Με αυτό το δεδομένο λοιπόν, ιδού τρεις κινήσεις που αξίζει να κάνεις μέσα στο 2017 αν θέλεις να ελπίζεις σε ένα καλύτερο οικονομικό μέλλον, σύμφωνα με το Forbes.




Ξεπλήρωσε τα χρέη σου
Τα χρέη είναι η μεγαλύτερη ίσως μάστιγα των Ελλήνων – και σε πολλές περιπτώσεις είναι τέτοιες οι φορολογικές συνθήκες που είναι δύσκολο να μην αποκτήσει χρέη ακόμη και ο πιο συνεπής πολίτης. Ωστόσο, η αποπληρωμή των χρεών είναι η καλύτερη οικονομική κίνηση που μπορεί να κάνει μια οικογένεια, καθώς οι τόκοι μεγεθύνουν σε εντυπωσιακό βαθμό την αρχική οφειλή. Αν πάλι η αποπληρωμή του χρέους σου είναι ανέφικτη, προσπάθησε τουλάχιστον να συγκεντρώσεις όλες τις οφειλές σου σε έναν και μόνο λογαριασμό, προκειμένου να τις διαχειρίζεσαι πιο αποτελεσματικά.

Αποταμίευσε για τη σύνταξή σου
Όσο οξύμωρη κι αν ακούγεται η έννοια της αποταμίευσης στην εποχή μας, το μέλλον δεν προμηνύεται ανθόσπαρτο -κάτι που σημαίνει ότι όσο νωρίτερα προσπαθήσεις να κάνεις κάτι γι’ αυτό, τόσο το καλύτερο. Έστω κι ένα ποσό της τάξεως των 20, 30 ή των 50 ευρώ το μήνα σε έναν αποταμιευτικό λογαριασμό που δεν θα αγγίζεις για κανέναν απολύτως λόγο, μπορεί να κάνει τη διαφορά στην ποιότητα της ζωής σου όταν με το καλό βγεις στη σύνταξη.

Αγόρασε γη
Αν ανήκεις στη μειοψηφία των Ελλήνων πολιτών που έχουν χρήματα στην άκρη, επένδυσέ τα στην αγορά γης ή κάποιου ακινήτου. Οι τιμές των ακινήτων τη στιγμή αυτή βρίσκονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και, παρά την αυξημένη φορολογία, μία ανάλογη επένδυση είναι πολύ πιθανό να αποδειχτεί σοφή οικονομική κίνηση σε ορίζοντα δεκαετίας.

Πηγή: Capital.gr