Μερικές καλές ιδέες για να ...πλουτίσετε

Ψάχνετε μια καλή ιδέα για να πλουτίσετε; Εμπνευστείτε από τις ιστορίες δέκα καθημερινών ανθρώπων που έβγαλαν λεφτά από το ...πουθενά.

Πιστεύετε ότι για να πλουτίσεις πραγματικά πρέπει είτε να κάνεις κάτι παράνομο, είτε να λιώσεις στη δουλειά; Οι ιστορίες των ανθρώπων παρακάτω, θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε και να αναρωτηθείτε τι ακριβώς κάνετε με τη ζωή σας.

Ο PewDiePie και τα βιντεάκια του στο YouTube

Ο Felix Kjellberg, περισσότερο γνωστός ως PewDiePie, έγινε ο διασημότερος δημιουργός βίντεο στο YouTube –με περισσότερες από εννέα δισεκατομμύρια προβολές στη σελίδα του– γεγονός που του αποφέρει περίπου 7,5 εκατομμύρια δολάρια ανά έτος, από τα έσοδα των διαφημίσεων. Και αν αναρωτιέστε για το περιεχόμενο των βίντεο… απλώς walkthroughs, δηλαδή οδηγίες παιξίματος και «κόλπα» για διάφορα video games.

O Rhys Davies και τα online glitter graphics

Αν είστε αρκετά μεγάλοι για να θυμάστε το MySpace, θα θυμάστε και αυτές τις γραμματοσειρές με την χρυσόσκονη που χρησιμοποιούσε ο κόσμος στα προφίλ του. Τις δημιούργησε σε ηλικία 14 ετών ο Rhys Davies, το 2006, και τις πούλησε σε διάφορες διαφημιστικές που τις χρησιμοποίησαν για τα banners τους –γεγονός που του απέφερε 100.000 δολάρια, μέσα σε λίγους μήνες.

Ο Alex Tew και τα online pixels

Το 2005, ο Alex Tew ήταν ένας φοιτητής που χρειαζόταν χρήματα για να πληρώσει το κολέγιο. Έφτιαξε, λοιπόν, ένα site με ένα εκατομμύριο pixels, και πούλησε απλώς το καθένα προς ένα δολάριο. Μέσα σε λίγους μήνες, είχε συγκεντρώσει το απίστευτο ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων.




Ο Gary Dahl και τα ζωάκια-πέτρες

Μια φορά κι έναν καιρό, ο Gary Dahl τα έπινε σε ένα μπαρ με τους φίλους του, οι οποίοι παραπονούνταν για τις ευθύνες που έχει ένα κατοικίδιο. Εκεί γεννήθηκε η ιδέα του Pet Rock, της πέτρας που μπορεί κανείς να «υιοθετήσει» για κατοικίδιο. Ο δημιουργός πούλησε το κάθε «ζωάκι» για 4 δολάρια, βγάζοντας –ούτε λίγο ούτε πολύ– 1,5 εκατομμύριο δολάρια σε ένα χρόνο.

Η Alice Alonzo και τα κεριά της

Η Alice Alonzo εργαζόταν ως καθαρίστρια σε σπίτια, μέχρι που αποφάσισε να επενδύσει τα χρήματα που έβγαζε για να ξεκινήσει μια μικρή επιχείρηση κατασκευής κεριών. Η μικρή της επιχείρηση σύντομα γιγαντώθηκε, και σήμερα έχει φτάσει να παράγει 3.000 κεριά την ημέρα.

Η Sara Blakely και τα καλσόν

Στα 41 της χρόνια, η Sara Blakely έγινε η νεότερη γυναίκα στον κόσμο που συμπεριλήφθηκε στη λίστα με τους Δισεκατομμυριούχους του κόσμου. Η Blakely δημιούργησε από το μηδέν μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες καλσόν, της Spandex. Σήμερα, η ίδια κατέχει το 100% της εταιρείας, η αξία της οποίας εκτιμάται στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Τα αδέρφια Mike και JC Conrad πουλούσαν κρέατα σε ένα πάρκινγκ

Με την κατάρρευση της Lehman Brothers στις ΗΠΑ το 2008, οι αδερφοί Conrad έμειναν άνεργοι, και ξεκίνησαν να πουλάνε κρέατα που αγόραζαν απευθείας από κτηνοτρόφους, στο πάρκινγκ μιας εκκλησίας. Η επιχείρησή τους σήμερα εκτιμάται στα (κάθεστε, ελπίζουμε) 70 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Ailin Graef και το Second Life

Θυμάστε το Second Life; Ήταν, το μακρινό 2007, το πρώτο multi-player online RPG, στο οποίο δημιουργούσες –και ζούσες– μια δεύτερη, κανονικότατη εικονική ζωή. Η Ailin Graef, γνωστή και με το όνομα του χαρακτήρα της στο παιχνίδι, Anshe Chung, έβγαλε ένα εκατομμύριο δολάρια πουλώντας ακίνητα, που υπήρχαν όχι πραγματικά, αλλά στον «κόσμο» του παιχνιδιού.

Ο Scott Stillinger και τα μπαλάκια Koosh

Αυτές οι χνουδωτές μπάλες που φτιάχνονται από λωρίδες καουτσούκ ήταν δημιουργία του Scott Stillinger, ο οποίος ξεκίνησε να τις κατασκευάζει και να τις πουλάει το 1986. Σήμερα, η εταιρεία του έχει επεκταθεί σε καρτούν και άλλα αντικείμενα εμπνευσμένα από τα μπαλάκια, και τα κέρδη της εκτιμώνται σε εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.

Πηγή: Aplus.com