Πέντε tips για να πετύχεις ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής

Τους τρόπους για να πετύχει κανείς ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της προσωπικής του ζωής, παραθέτει το αμερικανικό site, Entrepreneur.com.

Συγκεκριμένα, η πλήρης λίστα με τα πέντε tips για να πετύχει κανείς την απόλυτη ισορροπία είναι η παρακάτω:

1 Διαχειρίσου τον χρόνο σου αποτελεσματικά: Αρχικά κάνε τις πιο δύσκολες εργασίες. Στο βιβλίο του (Φάτε αυτό το βάτραχο !), ο Brian Tracy αναφέρει τον Mark Twain λέγοντας « ότι αν φας έναν βάτραχο για πρωινό, οι πιθανότητες λένε ότι αυτό θα είναι το χειρότερο πράγμα που θα κάνεις όλη την ημέρα». Αν ολοκληρώσεις τις δύσκολες δουλειές, ακόμη και αν δεν πραγματοποιήσεις όλα τα πράγματα που επιθυμείς μέχρι το τέλος της ημέρας θα είσαι ικανοποιημένος. Επιπλέον, μην ξεκινάς ποτέ να κάνεις κάτι, χωρίς να έχεις θέσει πρώτα ένα συγκεκριμένο σχετικό χρονοδιάγραμμα.

2 Μην λες πάντα «ναι»: Η δέσμευση σου με την εργασία μπορεί να είναι αξιοθαύμαστη. Αν όμως θέλεις να έχεις μια ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, θα πρέπει να μάθεις να λες «όχι» και να τα εννοείς. Συχνά, θα πρέπει να πεις «όχι» σε αρμοδιότητες που δεν αφορούν στη θέση σου. Με αυτό τον τρόπο θα κερδίσεις και το σεβασμό κάποιου, αφού το να κάνεις όλες τις εργασίες, χωρίς να αμείβεσαι επιπλέον, μάλλον δεν θα σχηματίσεις και καλή εικόνα στους συναδέλφους σου και στους υφιστάμενους σου σε βάθος χρόνου.




3 Βάλε προτεραιότητες: Στη δουλειά, πολλές αρμοδιότητες θα απαιτήσουν μερίδιο από το χρόνο σου. Δεν μπορείς να τα κάνεις όλα εσύ. Δες τι είναι πιο σημαντικό και εν συνεχεία μοίρασε τις υπόλοιπες εργασίες σε άλλους συναδέλφους.

4 Να είσαι υγιής και σε καλή φυσική κατάσταση: Για να αντεπεξέλθεις σε δύσκολα projects της δουλειάς πρέπει να είσαι καλά στην υγεία σου. Όρισε τους στόχους υγείας, με τον ίδιο τρόπο που θέτεις και τους επαγγελματικούς. Να γυμνάζεσαι σε τακτική βάση καθώς αυτό θα σε βοηθήσει να έχεις ενέργεια. Επιπλέον, πολλοί επιχειρηματίες κάνουν το λάθος να εργάζονται μέχρι να καταρρεύσουν, εσύ όμως μην ακολουθήσεις αυτόν τον δρόμο.

5 Ζήτα βοήθεια: Μη φοβάσαι να ζητήσεις βοήθεια από συναδέλφους ή φίλους όταν την χρειάζεσαι.